Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux en lid van de Taskforce Verlichting: ”We zijn trots dat Philips deze concrete stappen neemt om uitsluitend efficiënte én milieuvriendelijke TL producten aan te bieden. Door deze lichtoplossingen op de markt te brengen, doen wij geen concessies aan kwaliteit en design, en kunnen zowel bedrijven als consumenten op een eenvoudige manier CO2-uitstoot verminderen én een positieve bijdrage leveren aan het milieu.”

meer licht, minder energie

Armaturen met conventionele voorschakelapparatuur en standaard TL lampen, die vooral worden gebruikt in de utiliteitsbouw, worden opgevolgd door efficiëntere en duurzamere TL oplossingen (armaturen met hoogfrequente voorschakelapparatuur en efficiëntere TL lampen). Efficiëntere TL lampen gaan 20% langer mee, geven 20% meer licht én bevatten 75% minder kwik dan standaard TL lampen. Armaturen met hoogfrequente voorschakelapparatuur gebruiken 20% minder energie. Door te stoppen met de verkoop van standaard TL lampen en armaturen levert Philips een belangrijke bijdrage aan milieubehoud. Philips verwacht in de Benelux op jaarbasis een afname van 112 miljoen kg CO2-uitstoot. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van méér dan 50.000 woningen in één jaar.

november 2008 – maand van de spaarlamp

In het verlengde van dit voornemen organiseert Philips in Nederland en België de ‘Maand van de Spaarlamp’ in november 2008. Tijdens de Maand van de Spaarlamp vraagt Philips extra aandacht voor de spaarlamp; de meest eenvoudige en energiezuinige lichtoplossing voor consumenten. Philips wil consumenten bewuster maken van het feit dat spaarlampen niet alleen energiezuinig en kostenefficiënt zijn, maar wat betreft lichtopbrengst en sfeer niet onderdoen voor conventionele gloeilampen. Op deze manier kunnen consumenten en bedrijven op een gemakkelijke manier bijdragen aan het milieu en klimaatverandering tegengaan. Spaarlampen zijn bij gemiddeld gebruik in tien maanden terug te verdienen in energiekosten én gaan tot acht maal langer mee dan gloeilampen.

Al Gore

De stappen van Philips sluiten aan bij Al Gore’s Climate Change toespraak op 14 oktober 2008 in Nederland. Op deze conferentie geeft Philips pakketten met Philips spaarlampen weg aan bezoekers. Om te laten zien hoe simpel de overstap naar milieuefficiënter licht kan zijn en om bij te dragen aan de reductie van CO2 uitstoot van het evenement (ongeveer 58,11 ton. Bron: Climate Neutral Group). Gezamenlijk zouden alle weggegeven spaarlampen zorgen voor een CO2 reductie van 322 ton. Als wereldwijd meest toonaangevende verlichtingsleverancier voert Philips, samen met partners in de verlichtingsindustrie, NGO’s, energieleveranciers, overheden en wederverkopers, campagne voor het gebruik van energiebesparende verlichting in straten, kantoren, winkels en woningen. Philips was tevens een van de hoofdsponsors van Live Earth, de wereldwijde concertreeks ten behoeve van aandacht voor het klimaat, waarvan Al Gore eveneens initiatiefnemer was.