Dat personeel lastig vast te houden is blijkt ook dit jaar weer: volgens het CBS wisselden vorig jaar ruim 1,5 miljoen mensen van werkgever. Het is dus nog ooit zo belangrijk geweest om als werkgever te investeren in duurzaamheid omtrent je personeel en te investeren in een goede lange termijn relatie met je werknemers. Hoe je dat doet? Een zorgrobot kan wel eens de oplossing zijn.

Waarom duurzaam met je personeel omgaan loont

Duurzaamheid in je bedrijf begint bij je personeel. Wanneer je werknemers zich goed voelen en plezier hebben in hun werk zal dit niet alleen ten goede komen van hun werkplezier, maar ook hun productiviteit gaat er op vooruit. Ze zullen tevens bereidt zijn om zich meer in te zetten voor je onderneming, bijvoorbeeld door langere werkuren te maken of door langer door te werken, zelfs nadat zij hun AOW-leeftijd hebben bereikt. Door te investeren in je personeel kun je dus mogelijk ook meer omzet draaien en je houdt er een vast team van ervaren experts aan over. Beide zijn tevens onmisbare elementen om een succesvolle groei door te maken.

Toekomstbestendige onderneming? Een zorgrobot kan helpen!

Duurzaamheid van je personeel draait om de fysieke en mentale gezondheid van je werknemers. Een luisterend oor, het stimuleren van ambities en een goede balans tussen werk en privé zijn essentieel om stress en zorgen bij personeel te verminderen. En je zorgt vanzelfsprekend voor een veilige, ergonomische en moderne werkomgeving.

Maar stel: je hebt al geïnvesteerd in bovengenoemde zaken. Je geeft je medewerkers de ruimte om hun ambities na te jagen en stimuleert ze in hun ontwikkeling. Je interne communicatie verloopt strak, je medewerkers zijn betrokken en er heerst een diep gevoel van verantwoordelijkheid binnen ieder team. Is er dan geen andere manier meer om je personeel nog verder te ontzorgen?

Zeker wel, want heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het inzetten van een zorgrobot? Het inzetten van robots om personeel te helpen wordt in het buitenland al volop gedaan, maar ook in Nederland komen we steeds vaker een zorgrobot tegen.

Een (be)zorgrobot maakt het je makkelijk

Een zorgrobot is er om verschillende taken over te nemen. Er bestaan dan ook talloze soorten robots die uiteenlopende taken uit kunnen voeren: van het reinigen van ruimtes tot aan het rondbrengen en ophalen van vieze was over verschillende verdiepingen. Vaak gaat het om het overnemen van repetitieve of fysiek zware werkzaamheden waar personeel veel tijd aan kwijt is en weinig voldoening uit haalt. Door een zorgrobot in te zetten die deze taken overneemt houdt je personeel meer tijd over om persoonlijke aandacht te bieden aan klanten, patiënten en gasten. Of je je nu in de horeca of zorgsector bevindt: duurzaam omgaan met je personeel wordt met een zorgrobot wel heel gemakkelijk.