Onder het motto ‘Disruptive Thoughts, Entrepreneurial Action!’  zet een keur aan internationale Thought leaders zoals Peter Bakker (President World Business Council for Sustainable Development) en een selectie ondernemers, alle future proof lessen op een rij. Deze conferentie (25 mei a.s.) wordt georganiseerd door de NCD (de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) in samenwerking met EcoDa en de Europese Commissie. Het Europese voorzitterschap van Nederland vormt een uitgelezen moment om met Europese bestuurders en toezichthouders vooruit te kijken en te anticiperen; wat betekenen de veranderingen en de verschuiving naar Corporate Social Entrepreneurship voor de toekomst van toezicht en leiderschap.

People, Planet, Profit…Purpose

Er is een groeiende druk vanuit consumenten om als organisatie een maatschappelijk relevant doel te hebben (Purpose). Veel bedrijven en overheidsinstellingen eisen van leveranciers/partners dat ze maatschappelijk actief zijn. Corporate Social Responsibility (CSR) is een MUST! De Conferentie brengt alle relevante CSR informatie keurig in kaart. Inclusief alles over Corporate Social Entrepreneurship (CSE): op een verantwoorde, duurzame wijze de purpose en het DNA van een organisatie leidend maken bij alles wat wordt ondernomen.

Internationale Conferentie

Naast Peter Bakker zijn er nog meer inspirerende Thought leaders zoals Jan Peter Balkenende (Partner Corporate Responsibility EY), Pedro Ortún (Directeur Europese Commissie) en Lutgart van den Berghe (Hoogleraar en internationaal Commissaris). Daarnaast delen innovatieve ondernemers hun ervaringen. Deelnemers nemen dus niet alleen kennis van de Best Cases, maar vooral ook van de Next Cases, waarbij de nadruk ligt op de vervolgstappen om tot actie te komen !

Deelnemers aan de conferentie dragen bij aan het debat over ‘Future Proof Governance’, hun Europese collega’s ontmoeten, inspirerende voorbeelden zien van Future Proof duurzame initiatieven en ondernemingen, te weten komen hoe ze zelf het verschil kunnen maken in een rol als (non) executive director en tot slot met collega’s de ‘next case’ verkennen als het gaat om sustainable governance.

Meer informatie over het bijwonen of deelnemen aan over de Conferentie, of over bijdragen is te vinden op CSRnl.nl