Partnernieuws Stichting Sustainability University

De Stichting Sustainability University, opgericht door Carola Wijdoogen en Elfrieke van Galen is een social enterprise met het doel activiteiten te ontplooien die het vak van duurzaamheidsprofessionals – om bedrijven en organisaties duurzaam te transformeren – ondersteunen en professionaliseren. Dit doel wordt bereikt onder andere via een peer-to-peer learning platform met online en offline evenementen, tools, trainingen en onderzoek.

Ben jij een duurzaamheidsprofessional op zoek naar handvatten om nog effectiever te worden in je dagelijkse werkzaamheden? Wil je leren van en kom je graag in contact met andere duurzaamheidsprofessionals? Of sta je aan het begin van de duurzaamheidsladder en wil meer leren over de benodigde competenties om duurzaamheid te versnellen? De Sustainability University biedt zowel trainingen en evenementen aan speciaal voor de ervaren duurzaamheidmanager als voor alle andere professionals die willen werken aan een duurzame toekomst van hun bedrijf of organisatie.

Carola Wijdoogen en Elfrieke van Galen hebben samen meer dan 40 jaar ervaring in management en duurzaamheidsimplementatie. Ze willen hun kennis graag inzetten en delen om met en bij andere MVO- en duurzaamheidsprofessionals de kennis over het vak te ontwikkelen en daarmee de impact van professionals te vergroten. Wetenschap heeft namelijk aangetoond dat duurzaamheidsprofessionals het meeste leren van andere professionals. Een grote stap om dit doel te bereiken, is het mogelijk maken van een platform waar collega’s samen kunnen komen voor peer-to-peer leren. Hun reis begon in 2015 en gaat vandaag – samen met een steeds groter wordend aantal andere duurzaamheidsprofessionals – verder met o.a. de jaarlijkse State of the Sustainability Profession Events en Surveys.