Partnernieuws Goodberries

Wij zijn Goodberries, dé verbindende schakel tussen het bedrijfsleven en financiële wereld met duurzame transformatie. Onze focus ligt op het begeleiden (inter)nationale bedrijven, investeerders en geldverstrekkers die streven naar implementatie van duurzaamheid, maar nog zoekende zijn naar ‘hoe dan’? Ook begeleiden wij commissarissen, toezichthouders en directieteams.

Een blik op onze diensten: 

  • Inspirerende Eye Opener Sessies: We activeren directieteams, investeerders en commissarissen met sessies die de ogen openen. Je wordt meegenomen in wat de versnelling van je duurzame transitie voor je klanten, medewerkers en investeerders betekent. 
  • Integrale implementatie duurzaamheid: wij helpen banken, investeerders en verzekeraars om een integrale organisatiestructuur neer te zetten om duurzaamheidsimplementatie in hun organisatie te versnellen.
  • Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) implementatie: wij starten met het uitvoeren van dubbele materialiteitsanalyses, waarna wij met de organisatie een implementatieplan maken om volgens de juiste datapunten onder CSRD te gaan rapporteren.
  • Data: wij voeren nulmetingen uit voor scope 1, 2 en 3, als basis voor het monitoren van duurzaamheid en het stellen van doelstellingen.
  • Road to Paris actieplannen: wij creëren actieplannen op weg naar net zero 2050, bij voorkeur en indien beschikbaar op basis van extern gevalideerde sector transitiepaden.
  • ESG-ratings: wij helpen bedrijven met het verkrijgen van een Ecovadis- of Sustainalytics ratings. Vaak koppelen we dit aan de acties voor CSRD-implementatie: een ‘win-win’ situatie.
  • Sustainable Finance oplossingen: wij ontwikkelen samen met investeerders en financiers duurzame financiële oplossingen zoals circulaire financiering en sustainability linked-loans.
  • Lid investeringscommissies: als voorzitter en lid van investeringscommissies en een impactcommissie helpen wij de juiste investeringsbeslissingen te nemen.

Hoe we dit doen? Als eye-opener, navigator en creator. Met strategische inzichten, financieringsoplossingen en nieuwe businessmodellen voor positieve verandering. Resultaat gedreven. Omdat er geen tijd te verliezen is. Referenties van trajecten: https://www.goodberries.nl/s-projects-side-by-side