Vincent Tuk, CEO Igogreen: ‘Sinterklaas zelf is redelijk klimaatneutraal. Een paard is vrij duurzaam, zo duurzaam dat er al bosbeheerders zijn die hun CO2-uitstoot reduceren door in plaats van met machines, met paarden te werken. Sinterklaas is als hij in Nederland is aangekomen dus best groen. We hebben nog gekeken naar het neutraliseren van de CO2-uitstoot van de stoomboot. Maar omdat we met het Igogreen initiatief ons in eerste instantie richten op de meer dan 6 miljoen autorijders in Nederland, kwamen we als snel uit bij de Sinterklaas Centrale Amsterdam.’

Het beeld van een auto met daarin een Sinterklaas, wat Zwarte Pieten en met een staf uit het raam wordt vanaf vandaag, 2 december, ingekleurd met het Igogreen Vignet. Igogreen beschouwt Sinterklaas als ambassadeur van het verduurzamen van Nederland. Tuk: “We stoppen natuurlijk niet bij de Sinterklaas centrale Amsterdam. We willen een structurele verduurzaming van het Nederlandse wagenpark bereiken en dus richten we ons op alle autobezitters van Nederland, voor, tijdens en na pakjesavond. Om onze boodschap onder het voetlicht te krijgen, zijn er ambassadeurs zoals Sinterklaas nodig. Maar we proberen natuurlijk ook het Igogreen Vignet op het wensenlijstje van alle autobezitters die Sinterklaas vieren te krijgen.”

De Sinterklaas Centrale Amsterdam is blij dat zij nu klimaatneutraal kan werken. ‘Regelpiet Leo Nassy “Al 44 jaar doen we met veel plezier dit werk. Ik vind het een mooi idee dat dat nu op een groene manier gebeurt. Het zou mooi zijn als meer Hulpsinterklazen ons voorbeeld zouden volgen. Wij zijn in elk geval trots op het feit dat we de eerste groene Sinterklaas Centrale te zijn. Met dank aan dit Sinterklaascadeau van Igogreen.”