Gebruikt u binnen uw bedrijf nog TL buizen als verlichting? Dan kan het zeker interessant voor u zijn om te overwegen om over te stappen op LED verlichting. Een belangrijk voordeel aan LED verlichting is, dat het gemiddeld 4 keer langer mee gaat dan standaard TL verlichting. De beste LED verlichting gaat meer dan 70.000 uur mee. Terwijl TL verlichting maar maximaal 17.000 uur mee gaat. LED TL verlichting verbruikt ruim 50% minder energie dan standaard TL buizen. Wat een aardige besparing is als u overstapt op LED verlichting. Wanneer u LED verlichting aanschaft is deze duurder dan een normale TL buis. Maar op de lange termijn zult u met LED verlichting aardig besparen op de energiekosten. Daarnaast zult u ook minder onderhouds- en vervangingskosten hebben. LED verlichting heeft bijna geen warmte-uitstoot, waardoor er ook geen energie verloren gaat.

Lichtplan maken

Als u wilt overstappen op LED verlichting is het verstandig om een compleet lichtplan te maken, waardoor u het meeste voordeel uit uw verlichting haalt. Hier wordt gekeken naar diverse type verlichting. Er wordt gekeken naar de basisverlichting, sfeerverlichting, functionele verlichting, gerichte verlichting en de decoratieve verlichting. LED Design Holland kan zo’n lichtplan voor u opstellen voor de volgende branches: Industrie, kantoor, Retail, Showroom, Horeca en Vereniging van Eigenaren. Zij gebruiken hiervoor professionele software om van een complete ruimte de verlichting na te bootsen en hier een lichtplan van te maken. Bij het opstellen wordt er ook rekening gehouden met de lichtkleur. Iedere ruimte vraagt om een andere lichtkleur. Voor industriële led verlichting mag de lichtkleur wat hoger zijn dan op kantoor. Voor kantoor is fris licht het prettigst om bij te werken en wordt 4000K aangeraden. Voor een werkplaats is een kleurtemperatuur van 5000K zeer geschikt.

Van TL naar LED

Voor een werkplaats is goede verlichting zeer belangrijk. De juiste led verlichting werkplaats zorgt ervoor dat werknemers hun werkzaamheden beter kunnen uitvoeren. De juiste LED verlichting draagt bij aan de veiligheid en productiviteit. Zo zijn de LED line-Refix armaturen een goede mogelijkheid. In werkplaatsen, magazijnen en fabriekshallen hangen TL buizen vaak op grote hoogte. Als u de verlichting wil aanpakken is het belangrijk dat dit in één keer goed gebeurt. Daarbij kunt u beter geen TL buizen vervangen door LED tubes omdat de TL armaturen hier niet geschikt voor zijn. Het is verstandig om de huidige armaturen helemaal te vervangen voor LED panelen, TRI Proof armaturen of LED line Refix lichtlijn armaturen. Hiermee kunt u optimaal gebruik maken van de besparing van de LED verlichting.