De twintig genomineerden voor de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 zijn bekend. Op donderdag 22 december kwam de jury bijeen om uit een totaal van 20 inzendingen de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs en de publieksprijs. Beide winnaars worden tijdens een fysieke bijeenkomst op 7 februari 2023 bekendgemaakt

De Top 5 innovaties/bedrijven van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 die kans maken op de jury- en publieksprijs: Circulair maken EPS (piepschuim), Fungi Force Biofinish, Recyclable back coatings, Spuitbus recycling en hergebruik grondstoffen, WaardeRing.

Dit is de top 6 t/m 20 van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 in alfabetische volgorde die kans maken op de publieksprijs: BCorpTwente, CAShout, Circulair-Element, Circulair gebruik van (zeer) grote opslagtanks voor gevaarlijke stoffen, Circulaire StadsTon, De AquaBooster, De Pruttelzak: koken in je spijkerbroek, Duurzame Drankjes, Duurzame Spijkerclips, Erfdelen, Hergebruik van loodaccu’s, Hightech & Circulair recycling van complexe (metaalhoudende) producten en WEEE, Modulaire Aquaponics Recirculatie Kweeksystemen, Re-use betonnen damplanken in oever Oude Vaart Hasselt, Straatboer Make-Over.

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Martine Witteveen het live event presenteren. De Top 5-genomindeerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Aanwezigen stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen. Aanmelden om de bijeenkomst op 7 februari bij te wonen kan, begin januari wordt hiervoor een aanmeldlink aangemaakt. Alle inzendingen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 zijn terug te vinden via: alle innovaties – Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury

De jury van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 bestaande uit Eddy van Hijum (gedeputeerde van de Provincie Overijssel en o.a. verantwoordelijk voor economie en innovatie), Robin Geerdink (directeur Coöperatieve Rabobank), Maurice Beijk (rentmeester 2050 bij ReintenInfra), Mireille Kinket (directeur IQ BLVD) en Gönül Hettema-Fidan (adjunct-directeur Foenix Kringloop en Re-integratie).

Over de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de provincie Overijssel, VNO-NCW Midden, Stichting Kiemt, de Regio Zwolle, de Twente Board, de Cleantech Regio en de Rabobank in samenwerking met de partners van CIRCLES.