Ordina Nederland B.V. is het honderdste bedrijf met een CO2-bewust certificaat op niveau vijf van de CO2-Prestatieladder. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) en certificerende instelling DNV waren gisteren in Utrecht om Ordina te feliciteren met deze prestatie.
 
Met het behalen van trede vijf op ‘de ladder’ laat Ordina zien dat zij een van de koplopers is op het gebied van duurzaam ondernemen. De ICT-dienstverlener is de eerste in haar sector die dit niveau behaalt en draagt in haar dienstverlening op een positieve en actieve manier bij aan de maatschappij. Ordina zet haar kennis van ICT in met slimme oplossingen die bijdragen aan welzijn en duurzaamheid. Duurzaam ondernemen wordt voor stakeholders namelijk steeds belangrijker. Klanten zijn kritischer en vragen steeds vaker hoe duurzaam producten zijn. Voorwaarde van een duurzaam beleid is dat people, planet en profit in balans zijn. Is dat het geval, dan kunnen we met zijn allen blijvende waarde creëren voor mens en maatschappij. Er moet dan wel rekening worden gehouden met alle belanghebbenden. Verbinding en transparantie zijn de sleutelwoorden wanneer we over duurzaam ondernemen praten. 

Actief werk maken van CO2-reductie
Ordina gaat in haar organisatie zo duurzaam mogelijk om met energie, materiaal en mobiliteit. Zo heeft de organisatie CO2-footprints van de belangrijkste leveranciers opgevraagd, zich publiekelijk gecommitteerd aan een CO2-reductieprogramma met een maatschappelijke organisatie en levert zij een relevante bijdrage aan een innovatief CO2-reductieproject Quli. Met de CO2-Prestatieladder maakt Ordina actief werk van CO2-reductie. Zo worden data opgeslagen in zuinige energie-efficiënte datacentra, leveranciers worden geselecteerd en getoetst op strikte duurzaamheidcriteria en 75 procent van de leaseauto’s bestaat uit energielabel A.

Jolanda Poots, CFO Ordina: “De CO2-Prestatieladder is uitgegroeid tot een nationale standaard voor energie- en materiaalmanagement. Door het tonen en realiseren van onze duurzame ambities is Ordina in de ICT-sector nu dé koploper op het gebied van energiemanagement. Met ‘de ladder’ zet Ordina zich in voor CO2-reductie, zowel binnen de organisatie als in de hele ICT-sector. Het maakt Ordina tot een geloofwaardige partner in haar sector.”

Projectleider Gijs Termeer van SKAO: “SKAO feliciteert Ordina met het behalen van niveau vijf op de CO2-Prestatieladder. Het feit dat Ordina het 100ste bedrijf op het hoogste niveau is geweldig, dit betekent namelijk dat 100 bedrijven een volwassen CO2-management systeem hebben. Het stelt de CO2-Prestatieladder systematiek ook voor uitdagingen omdat het onderscheidend vermogen van bedrijven een belangrijke prikkel voor de uitrol en ontwikkeling van het systeem is.”