Picnic stopt vanaf 1 september met de verkoop van wegwerpplastic. De online supermarkt vervangt alle plastic rietjes, roerstaafjes, bordjes, bekers, schaaltjes, kommen en bestek door duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven. 

Picnic loopt daarmee ver vooruit op het besluit van het Europees Parlement dat er per 2021 geen plastic wegwerpproducten meer mogen worden verkocht.

Verzoek klanten

De online supermarkt is binnen de supermarktbranche kartrekker als het aankomt op duurzaamheid. Medeoprichter Michiel Muller: ‘Wij kijken continu naar hoe we ook op dit gebied voorop kunnen blijven lopen en kunnen innoveren. Bovendien hebben we vanaf het begin af aan gezegd dat we Picnic samen maken met onze klanten. We kregen steeds vaker de vraag wat er met plastic wegwerpartikelen ging gebeuren. Die feedback van de klanten is ook een belangrijke reden dat we deze producten versneld uit de digitale schappen gaan halen.’

Suikerriet

Picnic biedt met ingang van volgende maand een volledig assortiment aan bestek en wegwerpbordjes van bagasse, papier en CPLA. Bagasse is een restmateriaal van suikerriet dat gewoon bij het gft-afval kan. De papieren rietjes, gekleurde bekers en bordjes kunnen bij het oud papier. CPLA wordt gemaakt uit natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar.