Korting
Onder andere Gamma, Wereldwinkel, Rové licht en sfeer en Diervoeders Zoetermeer bieden al korting aan op duurzame producten. Zij krijgen woensdag dan ook de sticker opgeplakt. Ondernemers kunnen de korting aanbieden via het startpakket Duurzaam Zoetermeer. Het startpakket ‘Duurzaam Zoetermeer’ is gratis aan te vragen door inwoners van Zoetermeer en bevat hulpmiddelen als een douchecoach en radiatorstickers, een meterkastkaart met tips voor een bewustere leefomgeving en kortingsbonnen voor duurzame producten. Al 750 Zoetermeerse huishoudens bestelden een startpakket Duurzaam Zoetermeer, dat door LeerWerkbedrijf Stichting Ecoware gratis verpakt en verzendklaar gemaakt wordt.

Agenda
Steeds meer ondernemers zetten duurzaamheid hoog op de agenda. Zo hebben ook de Mielewinkel en Aqua flor bloembinders aangegeven met een kortingsactie te komen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het geven van korting kunnen contact opnemen met Siddi Roza, via telefoon: 079-346 8311 (van maandag t/m donderdag). Inwoners van Zoetermeer die een startpakket Duurzaam Zoetermeer willen aanvragen, kunnen dat doen via telefoon (079-346 9701) of e-mail (startpakket@zoetermeer.nl). Geïnteresseerden kunnen ook de kaart ‘Ja, ik doe mee’ invullen; deze is verkrijgbaar in de centrale hal van het Stadhuis.

Duurzaam Zoetermeer
De klimaatveranderingen, de groei van Zoetermeer en de toenemende luchtvervuiling vragen om maatregelen. Daarom maakt de gemeente Zoetermeer in het programma Duurzaam Zoetermeer nu afspraken om Zoetermeer in de toekomst leefbaar te houden. Met het programma Duurzaam Zoetermeer werkt de gemeente aan een groene, schone, milieuvriendelijke stad, waarin we zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte.