Omring gaat op Texel het eerste ‘groene verpleeghuis’ bouwen waarin alle ambities op het gebied van duurzaamheid, (positieve) gezondheid en ouderenzorg samenkomen. We nodigen bouw- en adviespartijen daarom van harte uit om met een voorstel te komen om van deze ambitieuze droom werkelijkheid te maken. Dit nieuwbouwproject zal zowel binnen en buiten Omring dienen als showcase op het gebied van duurzaam bouwen in de ouderenzorg.

Omring legt de lat hoog

Begin 2021 heeft Omring besloten om voor de nieuwbouwontwikkeling op Texel de lat hoog te leggen en hier een groen verpleeghuis te realiseren. Niet alleen op het gebied van vastgoed en energieverbruik, maar het wordt ook een gebouw dat bijdraagt aan het algehele welbevinden van de Texelaars, zowel voor gebruikers (bewoners, medewerkers en bezoekers), de buurt en wellicht heel Texel en waarmee de ‘total cost of living’ worden gereduceerd.

Uitvraag en selectie

Deze uitvraagprocedure is erop gericht om tot de selectie van een geschikte samenwerkingspartner te komen die op een groot aantal disciplines (o.a. bouw, installatie, amoveren) kan bijdragen aan de ambitie van Omring voor dit project. Bouw- en adviespartijen hebben ervaring met groene en duurzame nieuwbouwprojecten en hebben aantoonbare affiniteit met de ontwikkelingen in de zorg.

Organisaties die geïnteresseerd zijn om zich in te schrijven, kunnen hun interesse kenbaar maken door vóór maandag 11 april 12:00 uur een e-mail te sturen naar mhosmar@famegroep.nl, o.v.v. de naam van de organisatie, type organisatie, reden van inschrijven en contactgegevens. Wij nemen uw aanvraag in behandeling en sturen vervolgens de Selectieleidraad toe.