Bij SAB Catering wordt een ‘belangrijk deel van het bedrijfsresultaat wordt besteed aan de financiering van goede doelen’. Van Heel: ‘In onze bedrijfsrestaurants stimuleren wij als bedrijfscateraar de gezonde en biologische producten, waarbij de lunchgast natuurlijk vrij blijft in zijn of haar keuze.

‘Door de Stichting Ik Kies Bewust is SAB recentelijk geaccrediteerd om naast de verkoop van voorverpakte Ik Kies Bewust producten, ook versbereide gerechten volgens de IKB criteria aan te bieden. Wij streven ernaar om zo min mogelijk milieubelastende producten te gebruiken en verantwoord om te gaan met verpakkingsmaterialen. Ons nieuwe belevingsconcept Tast Toe is hier een goed voorbeeld van.’

Taboe
De laatste jaren voert SAB twee maatschappelijke projecten actief uit en is daar bijzonder trots op. ‘Als eerste onze inzet voor de Stichting Lezen & Schrijven, om het taboe rond laaggeletterdheid op de werkvloer te doorbreken, met als bekroning de Nationale Alfabetiseringsprijs 2008.’

‘En als tweede onze samenwerking met Stichting Ipse bij onze lunchroom Het Schoutenhuis. Dit maatschappelijke project biedt begeleid werken aan medewerkers met een verstandelijke beperking. De lunchroom is nu ruim een jaar open en er komen veel enthousiaste gasten. In Alphen aan den Rijn is Het Schoutenhuis met uitsluitend maatschappelijk verantwoorde gerechten al een begrip geworden.’

Reïntegratie
Op verzoek van haar opdrachtgevers werkt SAB in haar bedrijfsrestaurants met re-integratiebureaus. Via Pantar Amsterdam, die mensen begeleidt om weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt, is een traject gestart voor het opleiden en plaatsen van cateringmedewerkers op locaties van de gemeente Amsterdam.

‘Met het partnerschap van MVO Nederland zullen vanuit een MVO werkgroep verdere implementatie van verschillende MVO processen binnen SAB worden uitgewerkt’, aldus André Lugtigheid manager Kwaliteit.