Dit nieuwe CO2-emissiedoel wordt opgenomen in de bedrijfsautoregeling voor het internationale hoofdkwartier in Nederland en de Europese verkooporganisaties. Met deze doelstelling onderstreept Océ zijn commitment om daadwerkelijk te komen tot een reductie van zijn zogeheten carbon footprint.

140 miljoen kilometer per jaar
Océ onderhoudt een wagenpark van ongeveer 4000 bedrijfsauto’s voor zijn management, verkoop- en servicemedewerkers in Europa. Deze bedrijfsauto’s reden ongeveer 140 miljoen kilometer in 2007. Dat staat gelijk aan een emissie van 23.000 ton CO2. Deze nieuwe maatregel wordt opgenomen in het jaarlijkse Duurzaamheidsjaarverslag.

Bedrijfsauto’s moeten schoon en zuinig zijn
“In de praktijk houdt de maatregel in dat medewerkers van onze Europese verkooporganisaties’s en ons hoofdkantoor alleen kunnen kiezen uit auto’s die minder CO2 uitstoten dan voorheen”, zegt Océ’s Chief Technology and Operation Officer Anton Schaaf. “Europese wetgeving stimuleert autofabrikanten om schone auto’s te produceren. Het is onze verantwoordelijkheid als een duurzaam bedrijf om deze schonere en zuinigere auto’s in te zetten.”

Klantbezoeken met CO2-emissie in het achterhoofd
Verkoop- en servicemedewerkers plannen periodiek klantenbezoeken om te kunnen reageren op de wensen en behoeften van de klant, en om hen te adviseren over het onderhoud van Océ-printers en software-applicaties. Door efficiënt te plannen en service op afstand aan te bieden zorgt Océ er voor dat er waar mogelijk minder gereden wordt. Océ’s klantenservice coördineert het serviceproces zodanig dat er zo min mogelijk kilometers gemaakt worden. Tevens promoot Océ het gebruik van telewerken en elektronisch leren binnen het bedrijf. Océ heeft een lange historie op het gebied van duurzaamheid, dat begon met het onderzoek van drinkwater door Lodewijk van der Grinten in 1877, de oprichter van Océ.