Sinds de jaren’70 stimuleert Océ het gebruik van recycelbare materialen en hergebruik, revisie en conditionering van haar printsystemen. In de huidige markt is een toenemende acceptatie voor de aanschaf van printers met hergebruikte materialen. De Océ Prémia Class is een duidelijk herkenbare lijn van printers die hierop is gebaseerd.

Totale levenscyclus
Hergebruik speelt een sleutelrol in het volledige productieproces van het bedrijf. Océ Prémia Class-producten besparen de klant geld door een aantrekkelijke prijsstelling. In deze productenlijn gebruikt Océ vele delen en modulen van systemen die terugkomen uit de markt. Deze producten zijn oorspronkelijk gemaakt om jarenlang probleemloos te werken en verkeren in een goede staat voor een tweede leven. Voor de werkomgeving zijn ze een verantwoorde keus, omdat ze minder energie gebruiken, minder afval produceren, weinig ozon uitstoten en heel geruisloos draaien.

De Océ Asset Recovery Fabrieken
De laatste twee decennia heeft Océ complete Asset Recovery fabrieken gerealiseerd. Hier worden printers en onderdelen die terug komen uit de markt hergebruikt. De eerste Asset Recovery fabriek werd in 1990 in Venlo geopend. Dit jaar levert deze fabriek naar schatting 3.000 gereviseerde printsystemen en 130.000 onderdelen en modules. Andere fabrieken zijn gevestigd in de Verenigde Staten, in het Océ Refurbishment en Configuration Center in Itasca; een buitenwijk van Chicago, in Duitsland, in de Océ hergebruikfabriek in Poing, dicht bij München; en in Praag, hoofdstad van de Tsjechische republiek.

Topprestatie
De Océ Prémia Class, biedt een breed scala aan producten van multifunctionele kantoorprinters en productieprinters tot breedformaatprinters. Op dit moment zijn de volgende producten onderdeel van de Océ Prémia Class: Océ 3165 Evo, Océ VarioPrint 2090/2100/2110, Océ CPS800 & CPS900 Eco en Océ TDS600.

Intensief testen en certificeren, gegarandeerde kwaliteit van Océ
Ieder Océ Premia Class Systeem is op maat gemaakt en ondergaat een intensief certificeringsproces op onderdelen-, component- en systeemniveau. Elk systeem wordt apart geïnspecteerd, gemeten, gekalibreerd en nagekeken, zodat het voldoet aan de oorspronkelijke specificaties. Dit garandeert dezelfde kwaliteit als een nieuw systeem.