Het Océ Black Label Zero papier wordt geproduceerd in een geïntegreerde pulp- en papierfabriek, waarbij een deel van de energie die nodig is voor de productie van het papier voortkomt uit het eigen productieproces. De overige brandstoffen die tijdens het productieproces gebruikt worden zijn uitsluitend biobrandstoffen. Dit alles leidt tot het meest ultieme milieuvriendelijke papier.

Aanbod duurzaam papier stijgt tot 70%

Het wereldwijde Océ aanbod van duurzaam papier is toegenomen tot 70%.
Dat blijkt uit het vandaag door Océ gepubliceerde Duurzaamheidsrapport over 2009. Andere hoogtepunten uit het rapport zijn de toename van de hoeveelheid hergebruikte onderdelen in Océ en de reductie van stortafval.

Duurzaam papier

Océ Black Label Zero is FSCÃ?? gecertificeerd. Het papier is gemaakt van hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Océ Black Label Zero is tevens voorzien van het EU Ecolabel en het Nordic Swan certificaat.
Deze keurmerken garanderen een optimale duurzame productieketen en voldoen aan de meest strenge en actuele criteria voor onder meer grondstoffen, energieconsumptie, waterverbruik, uitstoot en afvalbeheer. Bovendien is het Océ Black Label Zero geproduceerd volgens de meest milieuvriendelijke bleekmethode, volledig chloorvrij (TCF). Het papier is leverbaar in 75 en 80g/m2 A4 en A3.

Hergebruik betekent minder energie en afval

Océ heeft voor de productie van haar printsystemen 4,5 kiloton materialen gebruikt, waarvan 22% hergebruikte onderdelen zijn. De organisatie overtreft hiermee de doelstelling die in 2008 is opgezet voor het hergebruik van materialen. Daarnaast werden ongeveer 12,000 service onderdelen hergebruikt (150 ton). De toename van het hergebruik is een gevolg van de optimalisatie van Océ’s revisie-activiteiten.

Daarnaast is de Océ Prémia Class serie uitgebreid met nieuwe modellen hergebruikte printers. Deze hergebruikte printers komen uit de eigen Océ Asset Recovery fabrieken, waarvan de onderneming de eerste in 1990 in Venlo opende. Hergebruik is milieuvriendelijker dan recyclen, omdat het geen afval produceert in het verwerkingsproces. Door optimalisatie in de afvalwerking is de totale hoeveelheid stortafval van de Océ fabrieken wereldwijd gedaald naar 2,2% in 2009, ten opzichte van 3,6% in 2008.