Nudge oprichter Jan van Betten wint prijs voor maatschappelijke impact

Maatschappelijke vraagstukken vragen om innovatieve oplossingen en creatieve denkers. Maar hoe kom je precies van inspiratie tot maatschappelijke impact? Op donderdag 12 oktober 2017 heeft Over/Nieuw voor de tweede keer RESET georganiseerd, een middag vol inspiratie én tools om opnieuw te beginnen. Nudge-oprichter Jan van Betten werd tot de winnaar van RESET 2017 uitgeroepen.

Over/Nieuw ondersteunt dagelijks organisaties bij het starten van innovatieve projecten met maatschappelijk belang en wil met RESET anderen inspireren om ook maatschappelijke impact te maken binnen hun werk. Gedurende de middag deelden drie finalisten hun inspirerende verhaal. Ook waren er workshops te volgen bij de Over/Nieuw coaches en andere specialisten uit het werkveld, zoals Campagnebureau BKB, Rose Stories, Hollands Kroon, Conny Heemskerk en Impact Centre Erasmus.

De vakjury, bestaande uit Carly Relou (Impact Centre Erasmus Universiteit) en Lucas Hendricks (A Lab), benoemde Jan van Betten tot de winnaar van RESET 2017. Met zijn organisatie Nudge realiseert hij blijvende gedragsveranderingen bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. De award, gemaakt door edelsmid Ankie de Groot, werd overhandigd door oprichtster van Over/Nieuw Anne Nieboer. “De award is wel verdiend! Slim samenwerken en mensen elkaar laten vinden leidt tot duurzame oplossingen en heeft daardoor een geweldige maatschappelijke impact.”

Jan van Betten heeft vijf jaar geleden Nudge opgericht met het idee om duurzaamheid in de samenleving onder de aandacht te brengen. Dit doen zij door individuen en organisaties te betrekken bij projecten en campagnes die op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren. ‘’Niet alleen bedenken wij deze projecten; we voeren ze ook uit!’’ verteld van Betten. “Opnieuw beginnen is niet makkelijk maar als je ziet wat je er voor terug krijgt dan maakt het de moeite waard. Ik hoop met de RESET-award anderen te inspireren ook de stap te wagen om zelf maatschappelijke impact te maken hoe klein of groot dan ook.”

Share Button