Green Award 2008
Vorig jaar gewonnen door BCD Travel is dit dé groene, duurzame en maatschappelijk verantwoorde award voor de Nederlandse MICE-branche. Voor de Green Award 2008, uit te reiken door managing director Peter Buis van BCD Travel zijn drie kandidaten genomineerd.

1) Amsterdam RAI
Geen woorden maar daden klinkt het zelfs in Amsterdam. Deze gigant heeft een zeer duidelijk en actief MVO beleid ontwikkeld en heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie binnen vijf jaar koploper in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid.

Een van de directe aandachtspunten behelst onder meer een fikse afvalreductie. Met de introductie van milieucontroleurs (MC) heeft de RAI een eerste stap gezet. Nu al succesvol, wil Amsterdam RAI de afvalverwerking met een kwart reduceren.

2) SPARKZ4GOOD
Het klimaatneutraal en jonge bureau SPARKZ (voor corporate events in binnen- en buitenland) introduceert SPARKZ4GOOD, een nieuw label voor maatschappelijk verantwoorde reizen en evenementen. De jonge telg aan de SPARKZ-boom werkt samen met People for Change, dat aan ontwikkelingshulp doet door vrijwilligers uit te zenden.

Dankzij deze samenwerking is het mogelijk incentivereizen te combineren met ontwikkelingsprojecten. Daarnaast vallen onder het nieuwe label ook speciale eco-incentives, met als kick off een reis naar Costa Rica.

3) World Forum Den Haag
‘Concreet en tastbaar impact maken’ noemen ze het zelf bij het World Forum. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een proces zonder einde, is bij het World Forum samengevat in het nieuw geïntroduceerde World Forum Ethical Program.

Dit programma kent diverse maatregelen om integriteit te toetsen en daadwerkelijk een verschil te maken voor een duurzamere samenleving. Niet alleen voor het World Forum zelf maar ook voor klanten.