Deze week hebben de gemeente Boxtel en Noble Environmental Technologies  een overeenkomst getekend voor een samenwerking op het GreenTech Park Brabant in Boxtel. Daarmee zetten beide partijen zich in om tot een haalbare businesscase te komen. Het bedrijf wil in de toekomst een productiefaciliteit voor ECOR®-materialen openen op het GreenTech Park.

ECOR®

Noble Environmental Technologies ontwikkelt hoogwaardige panelen en producten uit natuurlijke, hernieuwbare reststromen. ECOR® is een duurzaam alternatief voor een scala aan traditionele materialen, zoals: MDF, multiplex en hardboard. ECOR®-panelen worden gebruikt door onder meer de bouw, architecten en productontwikkelaars voor bijvoorbeeld interieurbouw, decoratieve panelen, meubilair en verpakkingen. Daarvoor worden gerecyclede en opnieuw te recyclen materialen van natuurlijke oorsprong gebruikt. Deze werkwijze past goed bij de doelstellingen van GreenTech Park Brabant. Zo wordt op het GreenTech Park Brabant snoeihout verzameld; een mogelijke bron voor ECOR®.

GreenTech Park Brabant

Vorst B is een locatie in Boxtel waar een bedrijventerrein wordt ontwikkeld gericht op GreenTech: het GreenTech Park Brabant. Bedrijven en onderwijsinstellingen, gericht op innovatie en duurzaamheid, vestigen zich daar. De gemeente Boxtel werkt hieraan samen met partners, waaronder de Provincie Noord-Brabant. De verbinding tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid vormt daarbij de basis en is van belang voor de opkomende ‘circulaire economie’. Het totale terrein is ongeveer 9 ha groot. GreenTech Park Brabant is nu nog in ontwikkeling. De gemeente Boxtel wil de ontwikkeling van GreenTech Park Brabant aanpakken aan de hand van praktijkvoorbeelden en naar behoefte laten groeien op Vorst B.