Waterspecial en Gratis DVD
P+ brengt ook een Special uit over de inspanningen van onze waterschappen (en DHV) in arme landen. ederland vecht als delta van rivieren al 750 jaar tegen het water. Pas sinds kort beginnen onze waterschappen andere landen te helpen om van die eeuwige vijand een goede vriend te maken. P+ presenteert een Special die laat zien hoe wij dat doen in Zuid-Afrika, Roemenië, Nicaragua en in vele andere landen. Lezers van P+ krijgen bovendien een DVD meegestuurd die is gemaakt door onze watergoeroe Allerd Stikker. Hij is 81 jaar en onze nationale watergoeroe. Allerd Stikker is de eerste die signaleert dat we wat al te veel waterputten aan het slaan zijn in droge landen. Het zeewater stroomt in en maakt de putten brak. Maar hij maakt ook een apparaat waarmee een kleine ondernemer van datzelfde zeewater goed drinkwater kan maken.

Verder in deze P+:
Wat organiseert MVO Nederland voor bedrijven op de Dag van de Duurzaamheid?
.Waarom is een kartrekker de belangrijkste voorwaarde om van duurzaam beleid in mkb-ondernemingen een succes te maken?
.Waar hebben we het over wanneer we het over de ‘biobased economy’ hebben?
. Wat weten wij eigenlijk over steenkolen, onze belangrijkste leverancier van energie?
. Daar waar de overheid het laat afweten zijn er al sinds jaar en dag burgers die het zelf regelen, zoals nu ook met de windmolens van Zeekracht.
. Islamitische banken hebben geen last van de crisis, maar in Nederland bestaan ze niet.
. Duurzaam belonen gaat bij de Rabobank niet alleen over de hoogte van het salaris, maar ook over de verrijking die het werk zelf met zich meebrengt.