Wat is Duurzaam Verpakken? En wat is de duurzaamste verpakking voor mijn product? De publicatie: ‘Duurzaam Verpakken, verpakken voor de circulaire economie’ is bestemd voor iedereen die rekening wil houden met het milieu bij het ontwerp van een product-verpakkingscombinatie.
 
Deze nieuwe, gratis publicatie biedt concrete aanknopingspunten en inspirerende voorbeelden om hier praktisch mee aan de slag te gaan. Van kaas tot eieren en van verf tot sportschoenen, ieder product kent zo zijn eigen verpakkingseisen, en daarmee specifieke oplossingen voor het optimaliseren van de verpakking en verpakkingsprocessen. Het boek wordt vanmiddag gepresenteerd tijdens de slotbijeenkomst van het Netwerk Duurzaam Verpakken aan Mark Pruijn, beleidscoördinator van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Netwerk Duurzaam Verpakken

In de afgelopen 2,5 jaar organiseerde het Netwerk tien workshops voor verschillende marktsegmenten en nog eens drie sectoroverschrijdende bijeenkomsten. De ruim 200 deelnemers aan deze bijeenkomsten, waaronder retailers, merkfabrikanten, ontwerpers en leveranciers van verpakkingen, machines en grondstoffen, hebben vol enthousiasme hun kennis en ervaring in het netwerk gedeeld. In deze publicatie maken de organisatoren de balans op.
 
Auteurs

De auteurs zijn doorgewinterde professionals op het gebied van duurzame innovatie en verpakkingsontwerp:

  • Siem Haffmans van Partners for Innovation
  • Ger Standhardt van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum
  • Astrid Hamer van Agentschap NL