Een lening afsluiten blijkt voor veel mkb’ers best lastig. De bank stelt hoge eisen waardoor veel mkb’ers geen toezegging op een lening krijgen. Dit geldt al helemaal voor bedrijven met een maatschappelijk oogpunt, waarbij niet alles om winst draait. Heb jij een enorm goed concept bedacht, bijvoorbeeld om de ontbossing tegen te gaan, maar heb je een lening nodig om dit te realiseren? Ook als het niet toegezegd wordt bij de bank, zijn er gelukkig andere manieren om een lening te verkrijgen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder voor handige tips.

Geen toezegging op een lening? Dit kun je doen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor leningen voor mkb’ers. Het is natuurlijk altijd belangrijk om te beseffen dat je alles uiteindelijk moet gaan terugbetalen, inclusief rente. Eerder vertelden we al dat je geld bij de bank kunt lenen, maar dat dit vaak lastig blijkt.

In sommige gevallen ben je nu eenmaal afhankelijk van een lening om je project mee op te starten. Zeker bedrijven die werken vanuit maatschappelijk oogpunt, beginnen vaak vanaf 0, maar wel met de beste intenties. Stel, je hebt een nieuw project waarmee je grootse dingen kunt gaan bereiken voor het milieu of bijvoorbeeld de biologische landbouw. Dan heb je natuurlijk geld nodig om je project te gaan realiseren. Je hebt er vertrouwen in dat je waarde zal toevoegen aan de markt en maatschappij en dat je het geld snel terugverdient. Dan is een lening zeker geen slecht idee.

Waar je dan natuurlijk ook voor zou kunnen kiezen, is om een lening bij een familielid of vriend af te sluiten, mocht er iemand zijn met genoeg vermogen. Dit kost je waarschijnlijk het minste geld, echter zal je wel duidelijke afspraken op papier moeten zetten. Je moet er toch niet aan denken dat je vanwege een lening problemen krijgt met familie. Juist daarom moeten de afspraken schriftelijk worden vastgelegd.

Bovenstaande manieren van leningen zien we vaak terugkomen. Echter, er is nog een manier van lenen die we steeds vaker zien. Hiermee ben je niet afhankelijk van een vriend of familielid. Mensen kiezen er namelijk steeds vaker voor om een lening af te sluiten via BridgeFund. Deze partij is er speciaal voor middelgrote ondernemers. Ben jij benieuwd naar waar deze partij voor staat en hoe je een lening af kunt sluiten? Hieronder vertellen we je wat de partij inhoudt en hoe je een aanvraag voor een lening doet.

Een lening met aantrekkelijke voorwaarden

Leningen voor mkb’ers worden dus zeer regelmatig afgesloten bij bovenstaande partij. Dit is niet voor niets het geval. Veel mensen kiezen voor deze partij omdat zij een hoop voordelen bieden. Zo kan je hier zakelijk lenen tot een bedrag van €250.000 en krijg je geen BKR-registratie. Verder los je je lening binnen 24 maanden af, je bent dus al vrij snel weer schuldenvrij. Een lening vraag je bij deze partij binnen 5 minuten aan via de website en je hebt geen businessplan of jaarrekening nodig. Krijg je de lening? Dan staat deze al binnen 1 dag op je rekening.

Let altijd goed op

Naast dat je een lening bij de bank kunt afsluiten of bij een kennis, vormt Bridgefund dus ook een goede optie. Je bent minder gebonden aan restricties en kunt sneller gebruikmaken van de lening dan bij de bank. Je kiest voor een eerlijke aanbieder die juist mkb’ers helpt, ook met een maatschappelijk oogpunt. Wij hebben research gedaan en alles ziet er goed uit. Echter, we willen benadrukken hoe belangrijk het is om bij een goede partij een lening af te sluiten. Je wilt samenwerken met een betrouwbare en eerlijke partij die beloftes nakomt. Doe daarom altijd goed onderzoek voordat je een lening ergens afsluit. Maak voor jezelf ook altijd een grondig businessplan en denk goed na over hoe en wanneer je het bedrag gaat terugbetalen.