Op woensdag 20 mei is het nieuwe Keurmerk Sociale Onderneming gelanceerd in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Vier innovatieve bedrijven namen dit landelijke keurmerk in ontvangst uit handen van initiatiefnemer André Visser en een grote groep kinderen. Het keurmerk beloont die ondernemingen die zich naast hun reguliere werkzaamheden inzetten om de samenleving socialer te maken.

“Al deze initiatieven geven een positieve verandering in de onderneming zelf, in het leven van hun medewerkers en vormen daarmee de beweging die de samenleving verandert”, aldus André Visser.

Keurmerk Sociale Onderneming
Het Keurmerk Sociale Onderneming wil op deze manier stimuleren dat mensen meer naar elkaar omkijken. Bedrijven kunnen het keurmerk als strategisch instrument inzetten om het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in hun bedrijfsvoering een plaats te geven. Het Keurmerk Sociale Onderneming heeft criteria ontwikkeld voor de beoordeling van ondernemingen. Hiermee wordt de inzet zichtbaar gemaakt en de kwaliteit geborgd.

André Visser ziet een trend dat steeds meer bedrijven sociaal bewust ondernemen en heeft deze trend met het keurmerk verankerd. “Ik hoop dat dit ertoe gaat leiden dat steeds meer bedrijven dit keurmerk ontvangen en de positieve impact op de maatschappij zal groeien.” Geïnteresseerde bedrijven kunnen via de website www.keurmerksocialeonderneming.nl zien of zij in aanmerking komen voor dit keurmerk.