Sustainability Consultant Nexio Projects koopt een kantoor aan de Schiekade 10 in Rotterdam. Verscholen in het hofje achter de Schiekade staat het kantoor van 588 vierkante meter. Er zijn twee verdiepingen en ongeveer zeventien parkeerplaatsen. Voordat Nexio Projects intrekt wordt het gerenoveerd naar een duurzame hub.

Het kantoor is een voormalige drukkerij en ligt op loopafstand van Rotterdam Centraal. Hierdoor is het makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, een eis van het duurzame adviesbureau. De drukkerij is begin 2000 omgebouwd naar een kantoor met energielabel B. Tijdens de renovatie worden installaties vernieuwd en duurzame materialen gebruikt. Op het terrein komt meer groen door het plaatsen van onder andere struiken en bomen. Met deze veranderingen creëert Nexio Projects een duurzame hoofdkantoor voor medewerkers en relaties.

Nexio Projects is een internationaal adviesbureau dat organisaties helpt om hun duurzaamheidsambities te verwezenlijken. Door de groei van het bedrijf was het tijd voor meer ruimte. Naast de locaties in Rotterdam en Frankrijk heeft de organisatie de ambitie om wereldwijd verder te groeien.

Colliers adviseerde Nexio Projects bij de aankoop van het gebouw. De verkopende partij is een particuliere belegger en werd geadviseerd door Molenaar bedrijfshuisvesting.