Nieuw duurzaam hoofdkantoor ING in Amsterdam-Zuidoost officieel geopend

Ralph Hamers (CEO van ING) en Coen van Oostrom (CEO van EDGE) hebben deze week (7  januari) het nieuwe duurzame ING-hoofdkantoor officieel geopend met een spectaculaire lichtshow in het openbare park om het kantoor heen. Daarbij waren alle partijen aanwezig die aan de ontwikkeling en realisatie van het kantoor hebben bijgedragen.

Het door EDGE en G&S Vastgoed ontwikkelde kantoor van 39.000 m2 heeft vijf verdiepingen en bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met twee atriums.

Dankzij deze mooie open ruimtes, maar ook door het unieke werkplek concept, vormt het kantoor een dynamische en innovatieve omgeving die aan de behoeften van ING voldoet.

Het complex past uitstekend in het omringende gebied dat op dit moment een versnelde ontwikkeling en modernisering doormaakt. In het gebied worden ondernemers, wetenschappers en ontwerpers gestimuleerd om op een creatieve manier met elkaar samen te werken. Het nieuwe kantoor van ING wordt ‘Cedar’ genoemd en maakt deel uit van het ‘Cumulus Park’, het innovatiedistrict dat recentelijk werd geopend.

Tijdens de openingsshow werd de boom verlicht die twee en een half jaar geleden werd geplant (door de inmiddels overleden burgemeester Eberhard van der Laan) bij de start van de bouwwerkzaamheden. Bij de opening presenteerden ING, EDGE en G&S Vastgoed tevens het boek ‘Transition’. Voor dit boek heeft de bekende fotograaf Hans Wilschut de bouw van het nieuwe kantoor vastgelegd in een serie poëtische beelden.

Het ING-kantoor heeft een BREEAM-score van ‘Outstanding’, de hoogst mogelijke beoordeling. Het is daarmee het eerste gebouw in Amsterdam-Zuidoost met dit certificaat, en een van slechts dertig kantoren in heel Nederland. Deze beoordeling is onder meer te danken aan uitstekende isolatie, 3.000 m2 zonnepanelen en slimme technologie.

Het nieuwe kantoorgebouw vormt een functionele werkruimte voor ING-medewerkers, met flexibele werplekken voor ongeveer 2800 mensen. Op de locatie is ook een apart paviljoen gerealiseerd.

Dit gebouw “The Traveller” van 900 m2 werd ontworpen door Powerhouse Company en is een plek waar ondernemers, bewoners, werknemers, studenten en academici elkaar kunnen ontmoeten.

The Traveller is een horecagelegenheid dat Nederlandse ondernemers hebben geopend om bezoekers een culinaire ontdekkingsreis aan te bieden met gerechten uit de hele wereld.

Share Button