Onlangs verscheen het boek: ‘DE VERGETEN OPLOSSING – hoe de ecoprijs onze toekomst gaat veranderen’ van de hand van Eric Broekhuizen. 

 We zijn het zo gewoon gaan vinden: we kopen goedkope vliegtickets, T-shirts of plofkip, maar eigenlijk weten we wel dat de prijzen ervan niet kloppen. Door ze te kopen houden we onbedoeld het systeem van verkeerde prijzen in stand. Doordat vervuilen, opgebruiken en natuur vernietigen nu gratis is, blijven bedrijven hiermee doorgaan. De kosten ervan worden afgewenteld op de samenleving en op toekomstige generaties.

Zolang vervuilen gratis blijft en vervuilende producten het goedkoopst, zal een duurzame economie nooit van de grond komen. Een doorbraak is pas mogelijk als iedereen voortaan de echte prijs – de ecoprijs – voor producten en diensten gaat betalen. Duurzame producten worden dan relatief goedkoop ten opzichte van vervuilende producten.

Het voorgaande en de invoering van ecoprijzen staat centraal in dit boek. Tal van hoogleraren en prominenten als Herman Wijffels en Dolf Jansen zijn lovend over DE VERGETEN OPLOSSING en ondersteunen de oplossing van harte. Eric Broekhuizen wil met dit boek een verandering op gang brengen die leidt tot de doorbraak naar een duurzame maatschappij. Op de website www.devergetenoplossing.nl  verzamelt hij stemmen voor de oplossing.

Bestel het boek hier online via Bol.com