NH Hoteles heeft opnieuw een prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen van de Global Business Travel Association (GBTA), ’s werelds meest vooraanstaande zakelijke reisen meeting organisatie. Deze keer is NH op Europees niveau erkend met een ‘Outstanding Achievement Award’ voor haar initiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling. 

De uitmuntende resultaten die zijn gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid, sinds de implementatie van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-plan in de periode 2008-2012, behoorden tot de belangrijkste redenen om de award aan NH Hoteles toe te kennen. Gedurende deze periode werden diverse maatregelen genomen die er toe hebben geleid dat alle initiële doelstellingen zijn behaald: energiebesparing van 25.1%, waterbesparing van 30.5%, vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide van 44.2% en het terugbrengen van de afvalproductie met 34.1%. Ook het nieuwe 20+15 MVO-plan speelde mee in GBTA’s besluitvorming  om de prijs toe te kennen aan NH. 

Het nieuwe plan omvat specifieke initiatieven om de toewijding van het bedrijf aan het milieu verder te versterken, waarbij continu wordt gezocht naar nieuwe en innovatieve duurzame oplossingen. Ook wordt bekeken hoe deze oplossingen op de meest effectieve manier in zo veel mogelijk hotels kunnen worden doorgevoerd, waarbij tegelijkertijd de hoge reeds behaalde duurzaamheidsstandaarden in de best presterende hotels worden gewaarborgd.“Wij zijn zeer verheugd om voor de tweede keer dit jaar een prijs van een prestigieuze organisatie als GBTA in ontvangst te mogen nemen. Het motiveert ons des te meer om ons in te blijven zetten op hetgebied van duurzaamheid!” aldus Mónica Chao, Corporate Environment Manager bij NH Hoteles. Chaobenadrukt tevens het belang “om onverminderd te blijven werken aan strategische initiatieven voor de toekomst, waarbij we het maximale uit beperkte middelen halen, met als doel waarde te creëren en verder te bouwen aan onze reputatie op dit gebied. 

Meer internationale erkenning voor NH’s duurzame inspanningen 

Afgelopen maart ontving NH Hoteles reeds de Gouden Medaille voor het Icarus Project, waarmee zij de eerste hotelgroep ter wereld is die op mondiaal niveau deze status heeft behaald. De prijs weerspiegelt de voortdurende investeringen van de groep in innovatieve en duurzame maatregelen, evenals de inspanningen op het gebied van maatschappelijk ondernemen. De duurzame initiatieven van NH Hoteles binnen het zakelijke reizen segment hebben er mede toe geleid dat GBTA de prijs aan de groep toekende. Onderdeel van de initiatieven zijn onder andere duurzame producten zoals waszakken, pennen en badkameraccessoires gemaakt met behulp van een speciaal plastic additief, dat ervoor zorgt dat de producten biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast zijn de handdoeken in de gastenkamers voorzien van het Ecolabel, een Europees label dat de impact van het product op het milieu volgt gedurende de gehele levenscyclus.

Ook kunnen gasten dankzij het Ecomeeting concept gebruikmaken van 100% milieuvriendelijke vergaderruimtes, waar onder andere fair-trade ecologische materialen worden gebruikt. Daarnaast stelt NH haar gasten in de gelegenheid om zelf een bijdrage te leveren aan het milieu, doorhun “carbon footprint” als resultaat van hun reizen en verblijven bij NH hotels te minimaliseren. Hiervoor wordt de emissie calculator op de website aangeboden, die de milieu-impact van een reis berekent. Dankzij dit innovatieve initiatief compenseerde de hotelgroep meer dan 2.000 ton koolstofdioxideuitstoot in 2012.