New Horizon lanceert nieuwste circulaire innovatie op Dutch Design Week

New Horizon Urban Mining lanceert samen met haar partners Icopal en ZND Dakbedekking op 23 oktober tijdens de Dutch Design Week een volgende opvallende innovatie in haar rijtje circulaire bouwmaterialen, te weten: Citumen, de circulaire bitumen dakbaan. Michel Baars, oprichter van New Horizon Urban Mining, Cor den Hartog, sales director van Icopal en Caspar Ulijn, directeur van ZND NEDICOM lichten deze spectaculaire lancering toe. Bitumen dakbanen worden gebruikt als dakbedekking voor platte daken en nemen ruim 60% van deze markt in beslag.

De vastgoedwereld staat de komende jaren voor de grote uitdaging om te gaan werken volgens een circulair economisch model. New Horizon Urban Mining is in slechts drie jaar een top 5 sloopbedrijf geworden en vooral een opvallende voortrekker op het gebied van circulair ontmantelen en bouwen. Oprichter Baars ziet de stad als bron en oogst -samen met partners in het ‘Urban Mining Collective’*- materialen en grondstoffen uit bestáánde gebouwen voor hoogwaardig hergebruik in níeuwe bouwprojecten.

Circulaire Ambassade

De lancering van Citumen vindt plaats in de Circulaire Ambassade, onderdeel van de Dutch Design Week. Met de Circulaire Ambassade toont de Dutch Design Week de ontwerpkracht die bijdraagt aan de transitie naar een circulaire wereld. Verdeeld over vijf dagen bevragen ontwerpers, organisaties en bedrijven zichzelf en elkaar hoe deze ambitie leidt tot nieuwe vragen. De Circulaire Ambassade is een samenwerking van ABN AMRO, DEMEEUW, Dutch Design Foundation, CIRCO, New Horizon en Urban Mining Collective

Share Button