Ontwerper Bart Bost wint met zijn duurzame Greentom Upp de prestigieuze Innovation Award op de Kind und Jugend beurs in Keulen op 19 september 2013. Ontwerper Bart Bost, al jaren werkzaam in de branche, vond het de hoogste tijd voor een hippe kinderwagen die vrijwel volledig bestaat uit recycled materiaal: de groenste kinderwagen ter wereld. 

Duurzaamheid begint op de tekentafel en volgt het product in al zijn levensfasen.

De Greentom Upp bestaat voor 95% uit twee basismaterialen: Polypropylene (PP) voor het frame en Polyethylene terepthalate (PET) voor de bekleding. Beide grondstoffen zijn beschikbaar uit recycling en kunnen aan het einde van de levenscyclus weer eenvoudig recycled worden. Dit maakt de Greentom Upp duurzaam volgens het “^cradle to cradle” principe. Bart Bost is er in geslaagd een kinderwagen te ontwerpen die hip, compact, gebruiksvriendelijk en duurzaam is. De Greentom Upp wordt geleverd in 64 kleurencombinaties. 

Over Greentom 

Greentom is een jong, innovatief bedrijf dat producten ontwikkelt die bijdragen aan een duurzame wereld zonder concessies te doen aan een hip en hoogwaardig design. Het Greentom team is er dan ook uitermate trots op dat Bart Bost met de Greentom Upp deze internationaal zeer gewaardeerde prijs in de wacht sleept.