De Nederlandse Club van Rome vraagt met een nieuwe publicatie aandacht voor de (on)duurzaamheid van onze garderobe. Op Duurzame Dinsdag 3 september 2013 verschijnt het bulletin ‘Milieu, mens, mode’ met informatie en inspiratie voor producenten én consumenten die aan de slag willen met milieu- en mensvriendelijke kleding. 

Met name sinds het ongeval in de Bengaalse stad Dhaka in april 2013, waar meer dan 1200 arbeiders om het leven kwamen toen een textielfabriek instortte, staan ethische kwesties die samenhangen met onze dagelijkse kleding steeds meer in de belangstelling. Dit was aanleiding voor de Club van Rome Nederland, een onafhankelijke stichting voor duurzaamheid, om aandacht te vragen voor het onderwerp duurzame mode. Op Duurzame Dinsdag 3 september verschijnt daarom het bulletin ‘Milieu, mens, mode’.

In het bulletin schetst Lynsey Dubbeld van Mode voor morgen een beeld van de maatschappelijke problemen en sociale vraagstukken die schuilgaan achter onze kledingkast. Ook de mogelijke oplossingen passeren de revue. In het tweede deel van de publicatie pleit Marion van Opijnen van Economy Transformers voor duurzaamheidsinspanningen in alle onderdelen van de kledingproductie.

‘Milieu, mens, mode’ geeft antwoord op vragen zoals: Wat zijn de oorzaken van duurzaamheidsproblemen in de kledingbranche? Welke oplossingsrichtingen zijn er? De publicatie bespreekt initiatieven om de modewereld groener en eerlijker te maken. Daarnaast kunnen consumenten praktische ideeën opdoen om de garderobe te verduurzamen.