Eerder dit jaar werd aan het Nederlandse familiebedrijf het Max Havelaar keurmerk Fairtrade overhandigd voor de Lavital boxsprings, matrassen en bedlinnen.

Cradle to Cradle katoenen meubelstoffen van Zwitserse topkwaliteit

‘Er zijn geen biologische meubel- of interieurstoffen van goede kwaliteit te verkrijgen.’, aldus Marjolein Vaders-Segers (eigenaar/directeur). ‘Al 17 jaar lang pionieren en innoveren wij met het verwerken van natuurzuivere composteerbare organische materialen in bedden en matrassen. Daar hoort ook de meest milieuvriendelijke meubelstof bij. Na een zoektocht van jaren hebben we die nu gevonden in het Zwitserse merk ‘Christian Fischbacher’. Een prachtige kwaliteit meubelstof in heldere en zachte aardetinten.’

Drastische afname van textielafval en kostbare grondstoffen

Dankzij het recyclen van oude kleren en restanten van stoffen leidt de fabricage van deze Cradle to Cradle meubelstoffen tot een drastische afname van textielafval en kostbare grondstoffen, zoals katoen, water en energie. Tijdens de fabricage is aan alle criteria voor mens & milieu voldaan, zoals overeengekomen door internationaal erkende keuringsinstituten.

Het gebruik van natuurlijke materialen in bedden en matrassen is sterk in opmars. Het verwerken van zuiver organische, biologische en composteerbare materialen is echter uniek, evenals het gebruik van Cradle 2 Cradle meubelstoffering.

Dàt is waar het (internationale) beddenmerk Lavital zich sterk mee onderscheidt ten opzichte van de wereldwijde beddenaanbieders.

Besparing van één ton gerecycled meubelstof garen:

– Bespaart 4.817,6 liter water

– Bespaart 16,5 kg chemische producten

– Voorkomt de uistoot van 233,8 kg CO2

– Voorkomt de lozing van 3.744,4 liter verontreinigd afvalwater

– Bespaart 512,5 kW/h energie

– Recyclet textiele kleding en stoffen die anders als afval zouden worden behandeld.

– Bespaart 1.990 m2 grond waarop anders (regulier) katoen zou worden verbouwd.