Nederland kan de circulaire hotspot van Europa worden als bedrijven de overstap maken van lineair naar circulair produceren, en de overheid zorgt voor een visie op die transactie. Dat zeggen de acht bedrijven van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), die ondersteund wordt door VNO-NCW. Maandag verscheen de nieuwe publicatie van de DSGC.

Ervaringen delen
In ‘Circular economy: DSGC companies on their journey of implementing circular business models’, delen de DSGC-bedrijven hun ervaringen met de invoering van circulair ondernemen. Op die manier willen zij het proces van eco-design, hergebruik van grondstoffen en producten, en duurzame energieopwekking ondersteunen en versnellen. De publicatie bevat zes aanbevelingen. Circulariteit moet bijvoorbeeld onderdeel van iedere bedrijfsstrategie zijn. En samenwerking met ketenpartners en andere stakeholders is nodig om processen  écht circulair te maken.

Bestuursvoorzitters
De publicatie werd gepresenteerd bij Heineken in Amsterdam, in aanwezigheid van de bestuursvoorzitters van Heineken, AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina, KLM, Philips, Shell en Unilever. Ook VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende.