Prins Carlos de Bourbon de Parme (Directeur INSID) daagt generatie Y uit om hun visie te geven op de kansen voor een circulaire economie in Nederland. In aanloop naar het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in 2016, waar circulaire economie een belangrijk thema zal zijn, maakt de Prins een ronde door het land om samen met vooraanstaande leiders te formuleren hoe Nederland een wereldwijde hotspot voor circulaire economie kan worden. Tijdens de Business Game ‘Unlock the Future’ vertegenwoordigen 36 jongeren de stem van generatie Y in dit visievormingstraject.

Op 20 november vond de kick-off van de Business Game plaats, om de deelnemers voor te bereiden op twee intensieve dagen op 26 en 27 november. Tijdens de Business Game zullen zes multidisciplinaire teams aan de slag gaan met de vraag hoe een circulair Nederland er volgens hen uit zou moeten zien. Hoe zullen wij slapen, eten, wonen, leren en werken als ons land is ingericht volgens circulaire principes?

Prins Carlos de Bourbon de Parme: “Generatie Y, geboren na 1982, staat bekend om hun ondernemerschap en omgevingsbewustzijn. Zij begrijpen als geen ander dat onze huidige lineaire economie een verouderd model is, en staan te trappelen om ons huidige economische systeem radicaal te herzien. Ik laat me graag overdonderen tijdens de finale!”

Deelnemer Bas Jongerius: “Ik heb bedrijfskunde gestudeerd, en tijdens die studie lijkt economische groei een soort heilige graal van ons bestaan. Ik geloof juist dat wij slimmer moeten nadenken over wat we nou echt belangrijk vinden en wil daarom graag meedenken over een alternatieve manier om onze samenleving in te richten. Hopelijk wint ons team, want dan krijgen we de kans om de komende twee jaar actief mee te blijven denken met Prins Carlos, CEO’s, politici en wetenschappers.”

Kom ook naar de finale op 27 november van 14.30 tot 18.00 in Baarn!
Bent u ook benieuwd naar hoe generatie Y Nederland als circulaire hotspot wil inrichten? U bent van harte uitgenodigd bij de finale van de Business Game! U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar I.mulder@yseprogram.com.

Locatie: YSE, Amsterdamsestraatweg 40 in Baarn

Programma
14.30: Ontvangst
15.00: Pitches
16.15: Finale
17.00: Borrel

De Business Game ‘Unlock the Future’ wordt mede mogelijk gemaakt door de RACE coalitie.