Ondanks het zware weer in de houtbranche is meer dan de helft van de bedrijven, dat aangeeft de vakbeurs HOUT te bezoeken, van plan de komende twee jaar te investeren in nieuwe technologie en producten. De helft daarvan komt zelfs met concrete investeringsplannen naar de beurs. Dit blijkt uit onderzoek van beursorganisatie VNU Exhibitions.

Ondanks de recessie, die bij veel bedrijven duidelijk voelbaar is, blijft de investeringsbereidheid hoog. Voor de helft van deze bedrijven zijn er geen gevolgen voor het nemen van investeringen. Het meest wordt door de bezoekers van HOUT geïnvesteerd in houtbewerkingmachines, hout- en plaatmaterialen en gereedschappen, aldus VNU.

Vijf hallen
HOUT 2010 telt een hal minder in vergelijking met vorige editie. Butter: “Dit komt omdat de markt het moeilijk heeft. Toch hebben we een representatief aantal bedrijven weten te handhaven. Ondanks de recessie willen exposanten HOUT 2010 niet missen. De tendens is wel dat zij een kleiner formaat stand afnemen. Een gezonde stap in deze tijd. Het neemt overigens niet weg dat de beurs vijf hallen in beslag neemt,” aldus Richard Butter, projectmanager.