Horecava wil horecaondernemers stimuleren tot innovatie, meldt de beursorganisatie tijdens een persconferentie op dinsdag 12 november. Wie zich vernieuwt, vergroot de kansen op een succesvol horecaseizoen, stelt Horecava.

Daarom brengt Horecava trends en primeurs bijeen in de nieuwe wereld INNOVEER!. Zo zijn er de belangrijkste horeca- en foodtrends van dit moment te zien.

Verder zijn er ook andere themagebieden zoals NACHTLEVEN voor het uitgaanscircuit, MARKT voor koks en restaurateurs, HOTEL voor hoteliers en BUITEN om een extra impuls te geven aan het terras.

Slimme tips
Ook Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemen (MVO) krijgt komende editie extra aandacht. MVO Nederland organiseert op 12 januari het MVO Horecava Congres waarbij succesvolle voorbeeldprojecten, praktische onderwerpen en slimme tips aan bod komen.

Het jaarlijkse rijtje kookwedstrijden wordt uitgebreid met ondermeer het NK Wild, het Lekkerste Kindermenu, het NK Theesommelier en het NK Leermeester-Leerling. Daarnaast blijven de kookwedstrijden de Gouden Koksmuts en Gouden Gastvrijheids Award bestaan. De wedstrijd Het Lekkerste Broodje krijgt een andere opzet.