MVO Nederland benoemt Cécile van Oppen tot voorzitter van de raad van partners, die dient als adviseur en Cecile van Oppen MVO Nederlandsparringpartner voor het managementteam. Van Oppen is medeoprichter van adviesbureau Copper8 en neemt na vier jaar het stokje over van ondernemer Ruud Koornstra. De raad bestaat uit 25 ondernemers en komt regelmatig bij elkaar om visies, ambities en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers bepalen mede de koers van MVO Nederland en denken op strategisch niveau mee hoe de transitie naar een nieuwe economie te realiseren is.

Van Oppen wil zich als voorzitter vooral richten op het vormen van een hechter collectief: “Er zitten zo veel inspirerende en bevlogen mensen in de raad van partners. Als we de kracht van deze individuen echt met elkaar verbinden kunnen we nog veel meer bereiken voor de nieuwe economie. Dat geldt overigens ook voor de bedrijven. Uiteindelijk willen we allemaal een volhoudbare wereld. De praktijkervaringen van ondernemers uit het netwerk van MVO Nederland zijn een essentiële schakel om het systeem opnieuw te ontwerpen.”

Ruud Koornstra heeft zich de afgelopen jaren als voorzitter vooral ingezet om het innovatieve en vernieuwende mkb een stem te geven in de transitie naar een duurzame samenleving: “Hoewel Nederland het vernuft, ondernemerschap en geld heeft, is het ondanks veel en hard werken nog niet gelukt om de nieuwe economie te bereiken. Daarom heb ik besloten om mijn rol als ondernemend activist weer te verruilen in die van activistisch ondernemer. Ik weet zeker dat deze uitdagingen in goede handen zijn bij Cécile en zal haar de komende jaren gevraagd en ongevraagd blijven bijstaan.”

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, zegt: “Als het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa vertegenwoordigen we de stem van bedrijven die urgentie voelen in de transitie naar de nieuwe economie. De raad van partners denkt met ons mee over onze stem. Met Cécile aan het roer heb ik alle vertrouwen in een actieve agenda voor de komende jaren.”

Alle leden van de raad van partners zijn hier te vinden.