Munckhof Taxi B.V. heeft als eerste onderneming in de taxibranche de richtlijn ISO 26000 geïmplementeerd in haar bedrijfsvoering. Deze internationale MVO-richtlijn is voor Munckhof Taxi B.V. leidend voor de bepaling van haar MVO-beleid. Op basis van  de richtlijn zijn de onderwerpen en prioriteiten benoemd met de juiste balans tussen People, Planet en Profit.

MVO hoog in het vaandel

Munckhof hecht veel waarde aan milieu en duurzaamheid. De organisatie is continu op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen en het vervoer zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijk in te richten. In het MVO-beleid van Munckhof wordt de internationale richtlijn voor MVO: ISO 26000 gevolgd, waarbij voor Munckhof Taxi B.V. de zelfverklaring onlangs is ontvangen.

Munckhof is trots hierin de eerste organisatie binnen de taxibranche te zijn. Dat vindt ook Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi: “Binnen Munckhof zijn we continu bezig met het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De ISO 26000-norm biedt ons hierbij handvaten en de mogelijkheid transparant te zijn naar derden. De MVO-gerelateerde acties, zoals cursussen voor ‘Het Nieuwe Rijden’, duurzame transportmiddelen en continue verbetering van het milieumanagementsysteem, zijn voor ons vanzelfsprekend. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere organisaties in de taxibranche.”