Tegelspecialist Mosa is door het Amerikaanse Cradle to Cradle® Products Innovation Institute uitgeroepen tot Innovator of the Year. Mosa nam de prestigieuze Innovation Award voor 2014 in ontvangst tijdens een grootse plechtigheid in New York.

Mosa maakt zich tijdens het gehele ontwerp- en productieproces sterk voor duurzaamheid. Het is dan ook, naast innovatie, kwaliteit en creativiteit, een zeer belangrijke kernwaarde binnen de onderneming. Het Nederlandse bedrijf staat bekend om zijn milieuvriendelijke manier van werken, waarbij de Cradle to Cradle principes worden gevolgd. Dit betekent dat materialen worden hergebruikt om afval te reduceren en energie te besparen. Hierbij staan vijf aspecten centraal: grondstoffen, recyclingmogelijkheden, energieconsumptie, waterbeheer en arbeidsomstandigheden. Mosa is het eerste keramisch tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd om de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te certificeren.

Mosa’s passie voor duurzaamheid in design en productie is niet onopgemerkt gebleven. De Innovation Award-jury, bestaande uit deskundigen op het gebied van duurzaamheid, was zeer te spreken over de wijze waarop het bedrijf het thema benadert.
De Innovator of the Year Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een onderneming of persoon die in het kader van de internationaal erkende Cradle to Cradle principes de toon zet met zijn design, toeleveringsketen en productieproces. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII) is een non-profitorganisatie die de Cradle to Cradle-productstandaard beheert en pioniers die milieuvriendelijke, innovatieve producten op de markt brengen onderscheidt en ondersteunt.

Tot de prestigieuze kring van oprichters behoren enkele grote namen, zoals acteur Brad Pitt, radiopresentator en milieuadvocaat Robert Kennedy Jr. en designer Yves Behar.
Mosa ontving de Innovation Award tijdens de Innovation Celebration die de organisatie op 14 november hield in New York.