Mondial Relay breidt pakketservice uit met leveringen tussen consumenten

Vanaf deze week breidt Mondial Relay haar dienstverlening uit met een service waarmee consumenten pakketten naar elkaar kunnen sturen. Gezien de aanhoudende groei in de pakkettenmarkt wil de Europese pakketservice de consument een snelle en betaalbare optie bieden om een pakket te versturen. Mondial Relay biedt een duurzaam en efficiënt alternatief voor bestaande pakketbezorgingsdiensten door alleen met ophaal- en afleverpunten te werken.

Het bedrijf maakt het mensen met deze service gemakkelijker om producten via onder andere tweedehandsplatforms of kleinere webshops te versturen en te ontvangen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal. Het aantal internationale verzendingen vanuit Nederland nam vorig jaar namelijk flink toe.*

Met de nieuwe service kunnen mensen vanaf 3,95 euro een pakket binnen Nederland verzenden. De consument maakt thuis een verzendlabel aan, betaalt online en brengt het naar een van de 1.000 servicepunten in Nederland. De ontvanger krijgt vervolgens een bericht wanneer en waar het pakket opgehaald kan worden.

René Klis, General Manager bij Mondial Relay Nederland: “Steeds meer Nederlandse consumenten denken bij het versturen van pakketten aan de impact hiervan op het milieu. Met onze nieuwe service bieden we een duurzame en gebruiksvriendelijke optie.”

*Het grensoverschrijdend pakketvervoer steeg in 2020 met 41,9%. Bron: Autoriteit Consument en markt.

Share Button