Voor haar continu duurzame ondernemingsbeleid heeft Miele een van de belangrijkste duurzaamheidsprijzen van Europa in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding werd onlangs tijdens een feestelijke uitreiking in Düsseldorf aan de algemeen directeuren dr. Markus Miele en dr. Reinhard Zinkann overhandigd door Johannes Remmel, de minister van milieu van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De Duitse fabrikant van huishoudelijke apparaten won de prijs in de categorie ‘Grote ondernemingen’. De jury had vooral waardering voor de omvangrijke duurzaamheidsstrategie van het bedrijf en voor de lange levensduur van de producten. Op een vraag van presentator en mede-initiatiefnemer van de onderscheiding, journalist Stefan Schulze-Hausmann, onderstreepte dr. Markus Miele dat Miele geen enkel compromis sluit als het gaat om de kwaliteit en het eindresultaat.

In de motivatie van de jury werd de heldere weergave van de duurzaamheidsactiviteiten benadrukt, vervat in het Miele-duurzaamheidsrapport. Bovendien was van belang dat Miele de duurzaamheid van haar leveranciers beoordeelt en bij haar medewerkers instaat voor een “bovengemiddeld hoge maatschappelijke betrokkenheid”. De lange levensduur van Miele-apparaten, gecombineerd met de hoge energie-efficiëntie en de zorgvuldige omgang met grondstoffen, geeft “qua duurzaamheid een buitengewoon sterk signaal af aan de branche en aan de maatschappij”.

De Duitse duurzaamheidsprijs, voor de zevende keer uitgereikt door de stichting Deutscher Nachhaltigkeitspreis, behoort tot de meest gerenommeerde duurzaamheidsprijzen van Europa. De jury van de Duitse duurzaamheidsprijs bestaat uit bekende deskundigen uit het bedrijfsleven, de politiek, wetenschappelijk onderzoek en de burgermaatschappij en staat onder leiding van professor dr. Günther Bachmann, algemeen secretaris van de raad voor duurzame ontwikkeling, de RNE.