Microsoft heeft een nieuwe tool voor duurzaamheidsrapportage aangekondigd, waarmee het bedrijven meer inzicht wil geven in hun output. Microsoft Cloud for Sustainability is vanaf 1 juni 2022 beschikbaar is en is een uitbreidbare software-as-a-service-oplossing waarmee je de milieu-impact van je organisatie kunt vastleggen en hierover kunt rapporteren. Het doel is om de impact te verminderen met behulp van geautomatiseerde dataverbindingen en praktische inzichten.

Het nieuwe aanbod omvat onder meer Emissions Impact Dashboard, waarmee klanten de uitstoot kunnen monitoren die wordt veroorzaakt door hun gebruik van Microsoft cloud hosting-diensten. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor een gratis proefversie van het platform, waarbij Microsoft zal samenwerken met een aantal partners, waaronder Bentley Systems, Honeywell en ABB.

Nu de bezorgdheid over ESG in de hele technologie-industrie de kop opsteekt, zegt Microsoft dat de nieuwe tool bedrijven toegang zal geven tot “meer toegankelijke, gecentraliseerde data intelligence”, die hen zal helpen bij het afwegen van verschillende ESG- en bedrijfscriteria.

Functies:

  • Registreer al uw operationele bedrijfsactiviteiten en krijg een bijna real-time CO2-emissievoetafdruk voor uw hele bedrijf.
  • Rapporteer over emissies en volg de voortgang naar duurzaamheidsdoelen terwijl u voldoet aan wettelijke en publieke rapportage-eisen.
  • Verminder koolstofuitstoot, verbeter bedrijfsprocessen en breng blijvende veranderingen aan.

Meer informatie