Meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld opgeleverd en op weg naar opening

Dura Vermeer Bouw Hengelo overhandigde op 15 oktober de sleutels van het Global Foods Innovation Centre aan Unilever. Het nieuwe, state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties is het meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld en staat in Wageningen. 

Patrick Kip, projectleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, overhandigde een 3D geprinte sleutel, voorzien van een miniatuurversie van het gebouw, aan Unilever. Serpil Tascioglu, director R&D Foods Transformation nam de sleutel in ontvangst en samen tekenden ze het contract. 

Carla Hilhorst, Vice President R&D Foods bij Unilever: “We zijn enorm trots op ons nieuwe gebouw, wat ook nog eens een van de meest duurzame gebouwen ter wereld is. We zijn blij met het team wat dit zo heeft weten te realiseren en de samenwerking onderling.”

Patrick Kip: “De manier van samenwerken met Unilever en onze partners heeft ervoor gezorgd dat we dit indrukwekkende gebouw zo hebben kunnen ontwerpen en bouwen. We zijn die uitdaging vanaf het allereerste begin echt samen aangegaan en met succes.” 

Voor de ontwikkeling en realisatie van dit gebouw koos Unilever voor het ontwerp van Dura Vermeer Bouw Hengelo in samenwerking met Paul de Ruiter Architects. DWA was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties en duurzaamheid (BREEAM). Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis nam het projectmanagement voor haar rekening.

Het pand met deze torenhoge BREEAM-ambities sluit aan op de circulaire economie en opent naar verwachting eind 2019 haar deuren.

Op de foto van links naar rechts; Patrick Kip (Dura Vermeer), Carla Hilhorst, Serpil Tascioglu en Hanneke Faber (Unilever)

Share Button