MamboFive neemt zijn diensten af van LeaseWeb, dat in het Haarlemse datacentrum over de noodzakelijke serverruimte beschikt. Frank van Doorn, CEO van MamboFive: “Wij beseffen ons dat er wat gedaan moet worden aan het stijgende energieverbruik.” Het datacentrum van EvoSwitch heeft een capaciteit van 10 Megawatt groene stroom, wat gelijk staat aan het energieverbruik van 300.000 huishoudens.

Het stroomverbruik in de ICT is de laatste jaren explosief gegroeid, en gelijktijdig is er veel energie nodig om de apparatuur te koelen. EvoSwitch is een zogenaamde klimaatneutraal datacentrum. Dat betekent dat er door EvoSwitch nieuwe bomen worden aangeplant om de CO2-uitstoot die bij de energieopwekking vrijkomt te compenseren.

Van Doorn: “De aanpak van EvoSwitch spreekt ons bijzonder aan. Afgezien van de CO2-maatregel, is het energieverbruik van EvoSwitch 20% lager dan normaal. Bovendien beschikt EvoSwitch over een ingenieus, energiezuinig koelsysteem dat bij lage buitentemperaturen koude lucht binnenhaalt waardoor de airco minder hard hoeft te werken.”

Het datacentrum van EvoSwitch in Haarlem bevindt zich op het knooppunt van hoogwaardige breedbandverbindingen met het internet. Dat komt de snelheid van de dienstverlening aan haar klanten ten goede. De klanten van MamboFive, waaronder Simac, Fujitsu-Siemens en Belstore, hebben vrijwel niets van de verhuizing gemerkt die afgelopen week vlekkeloos is verlopen.