Van 14 t/m 17 oktober presenteert Bioflora beide concepten op de HortiFair in stand 14 op het Good & Greenplein in de RAI en van 15 – 17 oktober op het Retailplein in de Aalsmeer Market bij Bloemenveiling FloraHolland te Aalsmeer. Voor ondernemers dé gelegenheid om hun marktaandeel te vergroten en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen.

Jaarrond gevarieerde en verantwoorde boeketten
De biologische bloemen zijn op 100% biologische wijze geteeld en hebben het EKO-keurmerk. De ‘Made With.’ – boeketten zijn samengesteld uit 100% biologische bloemen, gemengd met bloemen uit de milieuvriendelijke MPS-A+-teelt. Het assortiment 100% biologische bloemen omvat 10 tot 15 soorten, waarvan enkele niet altijd leverbaar zijn. Om toch jaarrond duurzame en gevarieerde boeketten te kunnen leveren is het ‘Made With’-concept ontwikkeld. De bloemen worden geproduceerd door geselecteerde kwekers die aan de eisen van biologische teelt en MPS-A+-teelt voldoen. Bij de selectie zijn ook kwekers die in hun bedrijfsprocessen verdergaan dan de eisen stellen.

Reële marktkansen voor duurzame concepten
De maatschappij lijkt nu rijp voor het volledig in de markt zetten van biologische bloemen. Overheid, bedrijfsleven en consumenten zijn steeds meer doordrongen van het nut en de noodzaak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Energiebedrijven propageren zuinig energieverbruik, automerken werken aan een steeds lagere CO2-uitstoot en werkgevers dragen bij aan de bestrijding van obesitas door het personeel gratis fruit te geven. Dit zijn slechts enkele van de vele signalen die aangeven dat een groeiend aantal partijen het milieubeleid van het papier trekt en in de praktijk brengt. In deze omgeving kan de introductie van 100% biologische bloemen en ‘Made With.’-boeketten op brede acceptatie en waardering rekenen, zo is de verwachting bij Bioflora.

Bioflora presenteert de 100% biologische bloemen onder het EKO keurmerk en de milieuvriendelijke ‘Made With.’-boeketten op twee vakbeurzen:
– HortiFair, Rai, stand 14 Good & Green plein, 14 t/m 17 oktober 2008
– Aalsmeer Market, FloraHolland, Retailplein, 15 t/m 17 oktober 2008