B Corporations zijn bedrijven die hun kracht gebruiken om sociale en ecologische uitdagingen aan te gaan en vanuit deze filosofie bedrijfsdoelen formuleren. B Corps zijn onmisbaar in de transitie naar een nieuwe economie, omdat zij andere bedrijven inspireren om niet alleen de beste van de wereld te worden, maar juist het beste vóór de wereld te zijn. B Corps worden gecertificeerd door B Lab, de onafhankelijke non-profit achter B Corp. Op 8 september 2016 wordt tijdens de Best for the World awards op de University of California, Berkeley’s Haas Business School, bekend gemaakt dat Made Blue een top-10% score heeft behaald uit de groep van ruim 1.800 gecertificeerde B Corporations wereldwijd. Made Blue is daarbij beoordeeld op haar impact voor de wereld, milieu en de samenleving.

Made Blue is trots op de benoeming. “Het is heel bijzonder om twee jaar na start-up deze erkenning te krijgen, voor ons een bewijs dat we goed op weg zijn onze missie te verwezenlijken: met een grote groep ondernemingen en goede doelen organisaties serieus werk maken van toegang tot schoon drinkwater in de wereld, met transparantie en duurzaamheid voorop!”, aldus Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue.

Over Made Blue
Made Blue is in 2014 opgericht als sociale onderneming en spiegelt de waterbesparing van bedrijven hier met het duurzaam beschikbaar maken van evenveel drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater in ontwikkelingslanden & investeren in een betere wereld. Steeds meer bedrijven sluiten aan, zoals Movenpick, Eurest en Quooker. Inmiddels heeft Made Blue meer dan anderhalf miljard liter schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden gerealiseerd. Zie diverse voorbeelden online:
http://madeblue.org/#Partners

Over de drinkwater projecten
Wereldwijd kampen 2,7 miljard mensen met een tekort aan water. Voor 780 miljoen mensen is deze situatie permanent: jaarlijks sterven er hierdoor 3,5 miljoen mensen. Door drinkwater projecten te realiseren in ontwikkelingslanden doen we daar samen wat aan. Projecten zoals waterputten en filtersystemen worden geïmplementeerd door goede doelen zoals Het Rode Kruis, Simavi, Max Foundation, World Vision & Amref Flying Doctors.