Na de plenaire opening door SER-voorzitter Rinnooy Kan konden de aanwezigen zich oriënteren bij een van de 77 stands. Zowel bedrijven en consultants als netwerken presenteerden zich op Wereldz. Rinnooy Kan: “Initiatieven op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen zijn erg waardevol en niet alleen een vorm van liefdadigheid. Ze bieden ondernemingen ook voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van identiteit en reputatie en ook qua organisatiecommitment van medewerkers “.

Dat de eerste editie van Wereldz zo’n groot succes zou worden had ook Margot van Sluis – Barten, directielid bij initiatiefnemer Fortis Foundation, niet durven hopen: “Het toont aan dat maatschappelijk betrokken ondernemen toegroeit naar een volwaardige organisatiediscipline. We merken dit al enige tijd in de praktijk. Het stimuleert medewerkersbetrokkenheid, ondersteunt de positionering van je organisatie en bevordert de borging van je bedrijf in de samenleving. Het is mooi om te zien dat er ook vanuit andere organisaties steeds meer belangstelling is voor dit onderwerp.”

Tijdens Wereldz werd tevens bekendgemaakt dat MVO Nederland, met steun van het Ministerie van VWS, een nieuw programma lanceert dat volledig is gericht op stimulering en verdere professionalisering van maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland.