Lewis Perkins is per 1 maart benoemd tot voorzitter van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute door de Raad van Bestuur. Sinds oktober 2015 diende Perkins als interim-president.

De organisatie maakt een periode van flinke groei door. Onlangs werd de grens van 3300 certificeringen behaald van in totaal meer dan 200 fabrikanten. Voor 2015 betekende dit een toename van 35% van het aantal gecertificeerde producten. In de eerste twee maanden van 2016 is al 10% groei behaald. De meerderheid van de gecertificeerde producten (68%) zijn bestemd voor de bouwsector, zoals bouwmaterialen en meubels. Andere categorieën die snel groeien zijn huis- tuin & keuken producten en kantoorartikelen. Ook bij materialen voor productontwerpers, zoals plastics en textiel, neemt het aantal gecertificeerde producten toe.

Het instituut is van plan in 2016 een aantal nieuwe initiatieven op te zetten gericht op een verdere toename van het aantal Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Hierbij wordt zoveel mogelijk samenwerking met partners opgezocht, zodat gezamenlijke inspanningen resulteren in een waardevolle en positieve impact voor onze aarde. Het instituut werkt samen met onder meer de Ellen McArthur Foundation, de Sustainable Apparel Coalition en het Healthy Building Network.

“Terwijl we continu bezig zijn met het veranderen van de manier waarop we producten maken en consumeren, is Cradle to Cradle ontwerp en certificering actueler dan ooit tevoren”, aldus Perkins. “Ik ben vastbesloten om het momentum dat het Instituut de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd voort te zetten. Ik kijk ook uit naar een nauwe samenwerking met de Raad van Toezicht en het team van het Instituut, om samen met al onze stakeholders meer bekendheid te geven aan Cradle to Cradle en te bouwen aan de waarde van de circulaire economie. ”

Perkins trad in 2012 toe tot het Instituut als senior vicepresident. Tijdens zijn eerste vier jaar ontwikkelde hij het C2C Product Symposium, lanceerde het Fashion Positive initiatief in 2014, en werkte samen met voormalig president Bridgett Luther en de Raad van Bestuur op fondsenwerving, institutionele strategie, en organisatorische groei.

Over het Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute is een non-profit organisatie gevestigd in de Verenigde Staten en Nederland, gericht op het transformeren van de productie en consumptie van producten tot een regeneratieve kracht voor de planeet. Het instituut maakt gebruik van ontwerp gebaseerd op de wetten van de natuur, om de markt te helpen bij het creëren van producten die veilig zijn voor mens en milieu. Het herdenken van de manier waarop we producten ontwerpen, maken, gebruiken en hergebruiken zal een nieuw tijdperk inluiden van onderzoek en innovatie, waarbij we economische, ecologische en sociale welvaart gelijktijdig stimuleren. Voor meer informatie over het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, de Raad van Bestuur, en Cradle to Cradle gecertificeerde producten, ga naar c2ccertified.org.