Op 30 november 2015, de dag dat de Klimaatconferentie in Parijs van start gaat, wordt de nieuwe online televisiezender Ecoland.tv gelanceerd. Onder het motto “All together now” maakt deze zender, opgericht door onder andere weerman Reinier van den Berg,  informatie over duurzaamheid voor een groot publiek toegankelijk.

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. De zender is tot stand gekomen uit een passie voor duurzaamheid en de wens om informatie, mooie documentaires en interessante programma’s voor een groot publiek toegankelijk te maken. Gezamenlijk kunnen we bijdragen aan een duurzame samenleving, door slimme, creatieve en mooie innovaties: “All together now!”

Verschillende thema’s zullen worden uitgelicht; van plastic, tot elektrisch vervoer, en van koffie tot drinkwater. Hierbij maakt Ecoland.tv gebruik van eigen producties, zoals de talkshow ‘Ecotafel’, en bestaand materiaal zoals bijvoorbeeld de ‘Walkshows’ van Urgenda. In samenwerking met MeteoGroup wordt dagelijks het vernieuwende Energieweerbericht uitgezonden, waarin onder meer wordt uitgelegd hoeveel energie zonnepanelen de komende dagen zullen opleveren.

Toekomst

Ecoland.tv begint als online pop-up televisie, en wil uiteindelijk doorgroeien tot een digitale zender die 24 uur per dag aandacht besteedt aan verschillende duurzaamheidthema’s. De droom is om te informeren en te inspireren en mensen aan de hand van tips te helpen om hun eigen ecologische voetafdruk te verminderen. 

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Ecoland.tv zijn Reinier van den Berg (bekend als weerman van RTL 4), Rob Overman (Brava en DJAZZ.tv), Robert Rutten (DJAZZ.tv), Frank Langedijk (grafisch ontwerper) en Edwin Hecker (Schuttelaar & Partners).

Samenwerking

Ecoland.tv werkt samen met Greenchoice en Meewind. Daarnaast werkt Ecoland.tv voor ieder thema samen met andere partners. Voor het thema plastic waren dat onder andere The Plastic Soup Foundation, Dopper, TNO, Holland BioPlastics, en Plastics Europe.

Launch

Op 30 november wordt de zender in select gezelschap gelanceerd in de Waag in Amsterdam. Vanaf 20.00 uur is op www.ecoland.tv de eerste programmering te zien rondom het thema plastic.