MADE-BY is in 2004 opgericht door ontwikkelingsorganisatie Solidaridad en was de eerste jaren voornamelijk actief in Nederland. Inmiddels is een kantoor in Duitsland geopend en hebben zich diverse buitenlandse merken aangesloten. De Engelse consument kon het blauwe MADE-BY knoopje al langer tegenkomen via aangesloten merken zoals Komodo, Edun en Imps&Elfs. Maar vanaf nu zal MADE-BY zich vanuit Londen actief richten op Engelse modemerken om hen te ondersteunen bij het duurzamer produceren van hun collecties.

Samen met de aangesloten modemerken, waaronder Edun van pop-icoon Bono, IC Company’s Jackpot, jeans label Kuyichi en outdoormerk Nomad, werkt MADE-BY aan het verbeteren van de milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele productieketen. Dit gebeurt o.a. door het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals biologische katoen en door samenwerking met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De kleding van deze merken is herkenbaar aan het blauwe MADE-BY knoopje.

Inmiddels werkt MADE-BY samen met diverse merken afkomstig uit Nederland, Engeland, Duitsland, Denemarken, Ierland, België en Australië. Mark Huis in ’t Veld, directeur van MADE-BY: “In het najaar van 2004 zijn we begonnen met twee Nederlandse merken. Inmiddels is dat aantal gegroeid tot bijna 30 en is het bestaansrecht van MADE-BY in Nederland bewezen. Nu is de tijd rijp om het concept ook naar andere Europese landen uit te rollen zodat vraag en aanbod van duurzame kleding toenemen. Hoe groter de volumes, hoe groter de invloed die uit geoefend kan worden op de omstandigheden in de kledingindustrie.” Na het kantoor in Duitsland en Engeland zal MADE-BY begin 2010 een kantoor openen in Scandinavië.