Total Nederland heeft in Almere 27 oplaadpunten aangelegd: zeventien stuks op het parkeerterrein van het stadhuis, vier op het dak van de parkeergarage bij gebiedskantoor Almere Buiten en zes aan de Electronweg. Het unieke aan deze situatie is dat niet alleen het elektrisch wagenpark van de gemeente op deze punten laadt, maar de laders ook open staan voor publiek gebruik. Total Nederland faciliteert zo een oplossing die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, terwijl die tegelijkertijd haar publiek bedient.

Duurzaam wagenpark

Werknemers die nu vooral met hun privéauto rijden voor werkzaamheden in de openbare ruimte, gaan nu gebruik maken van de elektrische auto’s. Wethouder Hilde van Garderen: “Almere faciliteert elke vorm van vervoer optimaal en wel zo duurzaam mogelijk. Met deze elektrische dienstauto’s zijn onze werknemers ook beter zichtbaar in de stad en werken we ook steeds meer toe naar een duurzaam wagenpark.”

Marja Versleijen, director Mobility & New Energies: “Total Nederland werkt hard aan de uitbreiding van het netwerk met laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen. Total streeft naar een netto-emissie van nul in 2050, samen met de rest van de Nederlandse samenleving. Dit is in lijn met ons doel om energie te leveren die betrouwbaarder, betaalbaarder en schoner is voor zoveel mogelijk mensen.”